Синтез впорядкованих нанорозмірних структур на основі вуглецевих нанотрубок - Турбін, П.В.; Кропотов, О.Ю.; Удовицький В.Г. (Журнал физики и инженерии поверхности, 2018)
Вакуумно-дуговим методом здійснено синтез вуглецевих нанотрубок (ВНТ) на металевій пластині з паралельною та перпендикулярною спрямованістю. Визначено деякі переваги вирощування ВНТ безпосередньо на поверхні об’ємних металів. Встановлено наявність хороших електричних контактів наноструктур з підкладинкою. Визначено основні фізико-технологічні характеристики отриманих упорядкованих наноструктур. Наводяться технологічні умови і параметри, за яких можливо отримати «ліс» нанотрубок. Отримані впорядковані нанорозмірні структури з ВНТ можуть застосовуватися для виготовлення електронних пристроїв та розробки нових композиційних матеріалів з унікальними властивостями.