Нафтогазоносність морських окраїн Східноєвропейської платформи - Павлюк, М.І.; Яковенко, М.Б. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Відображена історія геологічних досліджень і пошуків нафти і газу в морських окраїнах Східноєвропейської платформи — Азово-Чорноморській і Баренцовоморській. Описана будова родовищ вуглеводнів. Відтворено головні етапи геотектонічного розвитку та з’ясовані геодинамічні умови формування нафтогазоносних провінцій окраїн платформи, що дозволяє деталізувати перспективи і націлити пошуково-розвідувальні роботи на основі поглибленого аналізу новітніх та переінтерпретації раніше отриманих геологічних матеріалів, а також оцінити їхній вуглеводневий потенціал.