Сучасний седиментогенез Азовського моря: чинники та особливості - Альохіна, Т.М.; Куразєєва, Л.В.; Скворцов, В.В. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Процес седиментації в районі північного узбережжя Азовського моря характеризується значною мінливістю параметрів. Важливу роль у формуванні сучасних донних осадків відіграє співвідношення біогенних процесів, твердого стоку річок, абразії берегів, еолових надходжень, за умови постійного зростання впливу техногенного та антропогенного чинників.