Комплексний магнітоваріаційний та тектономагнітний моніторинг сучасної геодинаміки західного схилу Антарктичного півострова - Максимчук, В.Ю.; Чоботок, І.О.; Климкович, Т.А.; Кудеравець, Р.С.; Накалов, Є.Ф.; Отруба, Ю.С. (Український антарктичний журнал, 2018)
Мета роботи – дослідження ефективності та інформативності комплексу тектономагнітного та магнітоваріаційного моніторингу для вивчення сучасної геодинаміки Антарктичного півострова у районі Українська антарктична станція «Академік Вернадський» (УАС).