Суперплюм антарктичного сектора Тихого океану: позиція, генезис, вік - Усенко, В.П.; Греку, Р.Х. (Український антарктичний журнал, 2019)
Вивчення будови та геодинаміки Землі є одним з фундаментальних напрямків наук про Землю. Mетою статті є надати відомості про плюм Росса, який був виявлений у південно-західній частині Тихого океану біля та під західною окраїною Антарктиди. Цей плюм не згадувався як суперплюм в сейсмічній томографічній літературі та в каталогах.