Ризики від зміни клімату в Україні - Штець, В.С. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Розглянуто найбільші ризики для України від зміни клімату, зокрема прямі та опосередковані, що вказують на проблеми, з якими держава вже стикнулася і які чекають її попереду у випадку нереагування на глобальне потепління. Також наведені окремі аспекти дій з адаптації для вирішення проблеми зміни клімату.