Сценарії розвитку в системі фінансового забезпечення сфери поводження з відходами - Омельяненко, Т.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
У статті розглянуто сценарії розвитку фінансового забезпечення сфери поводження з відходами в Україні, здійснені на основі прогнозів щодо обсягів надходжень від плати за розміщення відходів. Прогнози базуються на варіанті зі зростанням нормативів плати, передбачених Податковим кодексом України, а також їх перегляді за класами небезпеки. Визначено та обґрунтовано допоміжні механізми забезпечення ефективного використання відповідних надходжень.