Складність аналізу стійкості задач дискретного програмування з булевими змінними - Ліщук, Н.В. (Компьютерная математика, 2015)
Показано, що проблеми аналізу стійкості узагальнено близьких задач про покриття множинами та задач про багатовимірний булевий рюкзак є NP-складними. Це означає, що при незбіганні класів P і NP у найгіршому випадку не існує відповідних поліноміальних алгоритмів аналізу стійкості розглянутих класів узагальнено близьких задач (відрізняються одним елементом в матрицях обмежень або правих частинах).