Використання динамічних критеріїв у моделях багатокритеріального вибору - Маляр, М.М.; Поліщук, В.В.; Шаркаді, М.М. (Компьютерная математика, 2015)
Розглядається новий підхід до задачі багатокритеріального вибору альтернатив, який базується на використанні динамічних критеріїв ефективності, враховуючи їх тенденцію та темп зростання. Суть даного підходу полягає у тому, що якщо існують критерії ефективності для яких значення оцінок альтернатив відомі за деякі попередні періоди, то можливо спрогнозувати їх оцінки на подальші періоди. Таким чином, при прийнятті рішення є можливість врахувати передбачувану поведінку.