Метод аналізу суперечливостей інформаційних станів у нечітких байєсівських мережах - Єршов, С.В.; Костукевич, Ф.В. (Компьютерная математика, 2016)
Запропоновано метод аналізу впливу експертної інформації на стани складних систем, які моделюються нечіткими мережними моделями: байєсівськіми мережами з використанням апарату теорії нечітких множин. Описано математичний апарат, який на основі алгоритму розповсюдження довіри над вторинною структурою (над вузловим деревом) дозволяє обчислити міру суперечливості між відомими станами системи.. Розглянуті умови коректності роботи запропонованого методу.