Агрегована задача управління виробництвом та зберіганням продукції - Гуляницький, Л.Ф. (Компьютерная математика, 2017)
Розглянуто формальну постановку задачі управління виробництвом, яка об'єднує етапи оптимізації планування випуску та складування продукції із урахуванням витрат, що пов'язані з виготовленням, зберіганням, застаріванням та дефіцитом продукції. Розроблено та проведено порівняльний аналіз ефективності трьох метаевристичних алгоритмів розв'язування на основі результатів аналізу обчислювального експерименту.