Алгоритми розв'язання задачі сепарабельного квадратичного програмування - Стецюк, П.І.; Фесюк, О.В.; Сидорук, В.А. (Компьютерная математика, 2017)
Розглянуто математичну модель задачі сепарабельного квадратичного програмування та методи розв'язання задачі за допомогою алгоритмів негладкої оптимізації. Описано програмні реалізації методів на основі модифікації r-алгоритму. Наведено результати обчислювальних експериментів з розв'язування квадратичних задач знаходження електричних навантажень енергоблоків теплових електростанцій ОЕС України.