Теоретико-методичні аспекти концепції забезпечення необхідного рівня повноти безпеки автоматизованих систем управління об'єктами підвищеної небезпеки - Іванов, В.Г.; Лифар, В.О.; Лифар, О.К. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Представлені аспекти сучасних підходів до вирішення науково-технічної проблеми щодо забезпечення необхідного рівня повноти безпеки технічних засобів АСУ ТП об'єктами підвищеної небезпеки. Сформульовано завдання досліджень і теоретико-методична концепція визначення показників надійності і безпеки апаратних і програмних засобів АСУТП. Розглянуто існуючі та запропоновано оригінальні методи визначення нормуючих показників надійності при проведенні SIL-аналізу. Розглянуто проблеми підготовки фахівців до забезпечення необхідного рівня SIL при розробці АСУТП.