Технология анализа и синтеза предложений естественного языка в интегрированном интеллектуальном интерфейсе системы ИРМ - Булавенко, О.Н.; Коваль, В.Н. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
У статті розглядається проблеми аналізу і синтезу конструкцій природної мови, реалізованих в інтелектуальному інтерфейсі, інтегрованого в довільну платформу і призначеного для вдосконалення взаємодії користувача з розподіленою багатопроцесорний обчислювальною середою, що містить складні структури даних. Гідність розробки – гнучкість, можливість оперативного створення баз знань при взаємодії на природних мовах, зручна система навігації.