Метод підготовки первинної інформації для адаптивних безпроводових засобів передачі даних - Горлинський, Б.В.; Зайцев, С.В. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Стаття стосується проблеми забезпечення достовірності інформації в безпроводових засобах передачі даних, зокрема, шляхом використання різних завадостійких кодів, від більш простих до більш складних, з урахуванням параметрів завад та використанні трьохкомпонентного турбо коду. Об’єктом досліджень є процеси формування і переробки кодованих даних у безпроводових засобах передачі даних, а предметом досліджень – методи забезпечення достовірності інформації у безпроводових засобах передачі даних. Мета досліджень – розробка методу підготовки первинної інформації для адаптивних безпроводових засобів передачі даних, що дозволить забезпечити задані показники достовірності інформації та підвищити їх ефективність. Методика досліджень ґрунтувалась на математичному апараті аналізу оптимальної стратегії завад та імітаційному моделюванні характеристик достовірності переданої інформації.