Природно-ресурсний потенціал сталого розвитку України як нелінійна динамічна система - Азаров, С.І.; Сидоренко, В.Л.; Задунай, О.С. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Метою дослідження є окреслення формування поняття «сталого розвитку природно-ресурсного потенціалу України» і визначення його системних характеристик (стабільність, сталість, стійкість, змінність, самоорганізація і самовідновлення) в процесі зміни ендогенного та екзогенного середовища.