Математичні методи рентгенівської комп’ютерної томографії - Тулякова, Н.О.; Трофимчук, О.М. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
У статті розглянуто принцип рентгенівської комп’ютерної томографії та її математичні основи, що ґрунтуються на інтегральних перетвореннях Радона, моделюючих проекції рентгенівських променів, якими під різними ракурсами просвічується досліджуваний об’єкт. Наведено огляд відомих математичних методів відновлення томографічного зображення поперечного перерізу тривимірного об’єкту за проекціями (синограмою).