Ландшафт історичної науки крізь призму історії науково-серіальних видань Одеси (ХІХ – початок ХХІ ст.) - Левченко, В.; Левченко, Г.; Петровський, Е. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглядається історія становлення та розвитку історико-наукових серіальних видань в Одесі, подається їх видова характеристика. Акцентовано увагу на проблемно-тематичних пріоритетах публікацій цих видань, визначені їх функції, виявлені позитивні й негативні риси функціонування історико-наукових серіальних видань в контексті ґенези історичної науки.