Діяльнiсть першого піклувальника Одеського навчального округу Н. Ф. Покровського - Гребцова, І. (Краєзнавство, 2015)
У статті на основі опублікованих джерел та архівних документів проаналізовано основні напрямки діяльності першого піклувальника попечителя Одеського навчального округу Н. Ф. Покровського, його внесок у розвиток освітніх установ округу, роботи по керівництву цензурним комітетом.