5-та всеукраїнська науково-практична конференція "Київ і кияни у соціокультурному просторі ХІХ–ХХІ століть: європейський цивілізаційний вимір" - Бонь, О.; Ковальов, Є. (Краєзнавство, 2015)
Щорічно у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбуваються Всеукраїнські науково-практичні конференції «Київ і кияни у соціокультурному просторі ХІХ–ХХІ ст.». Цьогорічна, проведена 27 травня, була вже п'ятою. Впродовж цієї «п'ятирічки» грінченківські історичні києвознавчі конференції стали значними подіями у науковому житті України. Загальнонаціональний статус цих наукових форумів підтверджується участю у них дослідників не лише з Києва, але й з інших українських міст – Львова, Полтави, Вінниці та інших. До участі у конференціях було залучено співробітників наукових установ, що фахово займаються дослідженням київської минувшини, – Музею історії Києва, Центру археології Києва Інституту археології Національної академії наук України тощо.