Аналіз актуальних проблемних питань щодо перспективної асиметричної криптографії - Горбенко, Ю.І.; Акользіна, О.С.; Подгайко, В.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Наведений аналіз актуальних досліджень щодо криптографії на решітках. Аналіз відбувається відповідно до найбільш актуальних алгоритмів, що пройшли до другого етапу конкурсу NIST США. Деякі з них комбіновані — включають в себе декілька схожих алгоритмів з минулого етапу. Для детального їх розгляду приведено ряд актуальних тем дослідження для пост-квантових алгоритмів, що дозволяє описувати та класифікувати їх більш суттєво.