Оптимізація системи зaхиcту інформації корпоративної мережі - Корнієнко, Б.Я.; Галата, Л.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Розглядаються основні підходи до розробки алгоритму оптимізації системи захисту інформації корпоративної мережі. Запропоновано перехід від багатокритеріальної задачі оптимізації, до однокритеріальної. При сформульованому понятті захищеності системи оптимізаційна задача полягає в забезпеченні максимального рівня захищеності (як функції вартості інформації, що захищається і ймовірності злому) при обмеженнях вартості системи захисту і впливу на продуктивність системи.