До питання раціонального пошуку інвесторів українськими вченими,зокрема серед корпоративних венчурних фондів у медико-біологічній галузі - Мельник-Мельников, П.Г.; П’ятчаніна, Т.В.; Огородник, А.М. (Наука, технології, інновації, 2019)
Проблема пошуку інвестицій українськими вченими-інноваторами є вельми важливою, тому що венчурна індустрія в Україні є доволі молодою та слабо розвиненою в порівнянні з провідними країнами світу. У статті розглянуті питання вибору раціонального підходу для залучення інвестицій у процес комерціалізації науково-технічних розробок і результатів наукової діяльності в медико-біологічній сфері українськими науковцями. Проведено дослідження деяких відмінностей між бізнес-янголами, венчурними фондами (ВФ) і корпоративними венчурними фондами (КВФ).