Інноваційне підприємництво як ефективний механізм трансферу технологій в Ізраїлі - Волошенюк, Л.В.; Горностай, Н.І.; Михальченкова, О.Е. (Наука, технології, інновації, 2019)
У статті авторами виявлено, яким чином здійснюється передача технологій з університетів у бізнес і відбувається усунення “розриву на рівні розробки” в Ізраїлі. Проаналізовано політику, моделі та принципи у сфері передачі технологій, механізми стимулювання передачі науковими співробітниками технологій бізнесу. Вивчено те, яким чином реалізується підприємницька ініціатива дослідних установ Ізраїлю.