Розробка скорингових карт для аналізу ризиків банківської діяльності - Кузнєцова, Н.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2017)
Статтю присвячено аналізу особливостей розробки скорингових карт: послідовності етапів, дійових осіб, методології розробки. На прикладі аналізу кредитних ризиків показано, як формується скорингова карта та розраховуються скорингові бали, і яким чином враховується профіль ризику у скоринговій карті. Показано, що скорингові карти є ефективним інструментом у вигляді табличних оцінок для роботи банківських кредитних аналітиків. Застосування скорингових карт дозволяє кредитним аналітикам оперативно враховувати зміни на ринку банківських послуг, оперуючи різними порогами відсікання та оцінюючи, який ступінь ризику банк на себе приймає.