Методики визначення вихідних даних для оцінки залишкових ризиків при забезпеченні конфіденційності інформаційних об’єктів - Василенко, В.С.; Матов, О.Я. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2017)
Для аналізу захищеності інформації автоматизованих систем запропоновано застосування кількісних характеристику вигляді величин залишкового ризику чи ймовірностей подолання порушником засобів захисту тих чи інших властивостей захищеності. Для оцінки захищеності конфіденційності інформації телекомунікаційних мереж з використанням відповідних систем захисту інформації запропоновано математичні моделі для визначення ймовірностей подолання порушником складових системи захисту конфіденційності.