Полтавський губернський відділ ДПУ: діяльність після реформи 1922 року (1920-ті роки) - Бабенко, Л. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглядаються питання реорганізації діяльності Полтавського губернського відділу ДПУ з березня 1922 р. Аналізуються організаційні і структурні зміни губернського органу державної безпеки більшовицької держави, стан матеріального забезпечення його підрозділів, взаємодія з партійними і владними органами. Акцентована увага на якісних характеристиках кадрового складу.