Увічнення пам'яті М. С. Грушевського в Україні в пам'ятках монументального мистецтва - Скрипник, П. (Краєзнавство, 2016)
На основі вивчення творчої спадщини, а також досліджень з увічнення пам'яті, в статті висвітлено питання вшанування пам'яті видатного вченого та громадського діяча М.С. Грушевського. Його діяльність протягом життя, а також по смерті привертали увагу української громадськості, були зразком для наслідування. Однією з форм увічнення пам'яті М.С. Грушевського в пам'ятках монументального мистецтва є спорудження пам'ятників на його честь. Історія їх спорудження має велике значення у плані формування національної свідомості в Україні, а також тривалу і повчальну історію.