Козацькі родини Батурина другої половини ХVІІІ ст. за даними Генерального опису Лівобережної України - Саєнко, Н. (Краєзнавство, 2016)
У статті розглядається склад та структура козацьких домогосподарств Батурина другої половини ХVІІІ ст. за матеріалами Генерального опису Лівобережної України (1765–1769 рр.). За основу взята поширена в історичній демографії класифікація П. Ласлетта.