До питання про особливості родоводу давньоруської князівни Марії-Добронеги, дружини правителя Польщі (з 1038/1043–1058 рр.) - Ясинецька, О. (Краєзнавство, 2016)
У статті висвітлено особливості родоводу давньоруської князівни Марії-Добронеги (бл.1015/17–1087), запропоновано нову гіпотезу її походження, а також розглянуто обставини династичного шлюбу Марії та князя-правителя Польщі Казимира І Відновителя (1016–1058).