Підвищення стійкості методу захисту забезпечення автентичності растрових зображень доказової бази від несанкціонованого доступу - Павленко, Б.В.; Присяжний, Д.П.; Карпінець, В.В.; Яремчук, Я.Ю. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Запропоновано метод на основі комбінації і модифікації існуючих стеганографічних методів. Визначено критерії і метрики оцінювання, за якими досліджено його стійкість до несанкціонованих модифікацій при низькому рівні спотворення. Запропонований комбінований метод увібрав у себе сильні сторони існуючих методів і показав значно вищу вказану стійкість. Метод удосконалено шляхом вбудовування цифрових водяних знаків за методом Коха-Жао. Цей метод представлено у формалізованій формі, розроблено алгоритм, здійснено його опис і практичну реалізацію у вигляді програмного продукту, наведено результат роботи програми.