Методика вибору гіперкомплексних числових систем для моделювання цифрових реверсивних фільтрів - Каліновський, Я.О.; Боярінова, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2019)
Розглянуто визначення гіперкомплексного цифрового фільтра та перетворення його передавальної функції до вигляду гиперкомплексної функції. Запропоновано методику вибору гіперкомплексної числової системи для еквівалентування гіперкомплексного фільтра аналогу в дійсному вигляді.