Візантійський полив’яний посуд XIII ст. в Криму (короткий огляд) - Тесленко, І.Б. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті порушено питання ввезення полив’яної кераміки з візантійських гончарних осередків до Криму за часів латинського панування в Константинополі та центральновізантійських землях. Також висвітлено зміни, що сталися в складі керамічного імпорту протягом кількох десятиліть після повернення ромеями столиці та надання генуезцям вільного доступу в Чорне море.