Лісові екосистеми у форматі еколого-економічної безпеки - Коваль, Я.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Наведена оцінка лісових екосистем у формуванні еколого-економічної безпеки. Показано їх значення в процесах, що відбуваються в ландшафтах. Викладено особливості підвищення лісистості території як ефективного фактора стабілізації території та техногенно-екологічної безпеки.