Диверсифікація трудової діяльності на селі як чинник забезпечення екологічної стійкості природного середовища - Куценко, В.І.; Євтушенко, Г.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Розкриваються проблеми трудової діяльності на селі, що є причиною міграції економічно активної частини населення в міста, обезлюднення сіл, неефективного використання ресурсів сільських територій, та обґрунтовуються шляхи диверсифікації економіки і трудової діяльності селян.