Теоретико-методологічні підходи до регіонального розвитку - Черняхівська, А.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті проведений онтологічний аналіз теоретико-методологічних підходів до регіонального розвитку. Обґрунтовано, що перегляд сучасних підходів до регіональної політики на основі її екологізації та переорієнтації на новітні технологічні та управлінські досягнення повинні стимулювати створення нової теорії розвитку та розміщення продуктивних сил.