Екологоорієнтований туризм: засади і перспективи розвитку в України - Богуш, Л.Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Досліджуються питання методологічного обґрунтування і включення цільових заходів розвитку екологоорієнтованого туризму з використанням рекреаційного потенціалу малоурбанізованих територій України в нормативне забезпечення туристично-рекреаційної індустрії та діяльність органів влади різних рівнів.