Теоретичні обґрунтування природно-ресурсного виробництва - Бодюк, А.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Розробляються теоретичні положення природно-ресурсного виробництва. Проаналізовано економічні й технологічні особливості створення ресурсів і їх вилучення з природного середовища. Визначено види виробничих процесів з пошуку і розвідки у природному середовищі автогенезних ресурсів.