Нормативно-методичне поле екологічної безпеки: стан, проблеми, перспективи - Добрянська, Л.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті розглянуто сучасний стан рівня гарантування екологічної безпеки, проблеми та перспективи їх розв’язання в контексті нормативно-методичного забезпечення процесу. Запропоновано концептуальну схему взаємодії компонент, сформульовано методологічні підходи до формування та ефективної взаємодії контрагентів у досліджуваному просторі.