Землекористування: від категорії раціональне до категорії збалансоване - Северенчук, А.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Здійснено огляд термінів, що використовуються для позначення характеру землекористування – раціональне, ефективне, стале. Для означення процесів використання земельних ресурсів на засадах концепції сталого розвитку в межах окремої держави чи регіону пропонується вживати термін збалансоване землекористування. Робиться спроба узгодити між собою вживання різних термінів.