Управління відходами в контексті сталого розвитку населених пунктів - Виговська, Г.П. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Розглянуто регіональні особливості формування системи управління відходами в аспекті сталого розвитку населених пунктів та визначено основні фактори, під впливом яких ця система має формуватись. Визначено основні заходи й завдання раціонального управління у сфері поводження з відходами на регіональному рівні. Показано, що для кожного населеного пункту чи певної території повинні обґрунтовуватися пріоритетні напрями поводження з відходами, виходячи з наявних потоків відходів, їх кількісного і якісного складу та властивостей.