Міжнародна практика оцінки соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій - Жарова, Л.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті узагальнено основні теоретичні, методичні та практичні підходи і проблеми оцінки соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження. На основі виокремлення головних переваг, загроз та слабких сторін міжнародних практик розроблено пропозиції щодо вдосконалення української практики з цього питання.