Оцінка схильності викобничників до запровадження політики чистішого виробництва - Загвойська, Л.Д.; Лінинська, Л.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
За допомогою апарату факторного аналізу, зокрема Q-методу, проаналізовані погляди працівників підприємства ТОВ "Язьм" на запровадження стратегії чистішого виробництва; виділені чотири парадигми поглядів на розгортання процесів екологізації, що сприяє кращому зрозумінню мотивації учасників виробничого процесу до запровадження превентивних виробничих стратегій.