Роль лісових екосистем у стабілізації агроландшафтів України - Карпук, А.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Наведена оцінка стану захисних лісових насаджень, показано характер їх розміщення та ефективність пливу на підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Викладено напрями екологічно збалансованого розвитку агролісомеліорації.