Світовий досвід упровадження національних ринкових механізмів регулювання викидів парникових газів - Семків, О.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті здійснено огляд світового досвіду впровадження національних ринкових механізмів регулювання викидів парникових газів. Наведено вибрані характеристики впровадженої Європейської системи торгівлі викидами та Федеральної системи торгівлі викидами США, що розробляється.