Стратегічні напрями раціонального природокористування в АПК та гарантування екологічної безпеки в соціумі - Стефанків, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті показано, що економічні та екологічні проблеми взаємопов’язані і потребують комплексного вирішення шляхом екологічної орієнтації збалансованої системи раціонального природокористування в АПК. Запропоновано концептуальну модель забезпечення сталого еколого-збалансованого розвитку АПК.