Визначення розміру винагороди в нормі прибутковості за підприємницький ризик при оцінці економічної ефективності інвестиційних проектів у гірничодобувній промисловості - Сухіна, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті викладено результати наукових досліджень з розробки класифікації підприємницького ризику, пов’язаного з реалізацією інвестиційного проекту в гірничодобувній промисловості, здійснення ранжування ризиків за ступенем значимості для надрокористувачів; якісної оцінки складових підприємницького ризику в галузі та методологічних підходів до коригування визначення розміру премії інвестора за підприємницький ризик, що дає змогу економічно обґрунтувати повний розмір ставки дисконту – норми прибутковості.