Потенційно небезпечні об’єкти з погляду їх хімічної складової - Шевченко, І.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Статтю присвячено детальному аналізу хімічної складової потенційно небезпечних об’єктів з погляду їх типізації за походженням та небезпечними властивостями. Висвітлено потенційні чинники можливої активізації небезпечного прояву властивостей потенційно небезпечних об’єктів, сформульовані першочергові завдання з контролю за станом їх екологічної безпеки стосовно хімічної складової.