Петро Кузьмич Козлов (1863–1935): мандрівник, географ, академік ВУАН - Принь, О. (Краєзнавство, 2019)
Стаття присвячена написанню біографічного нарису про відомого вченого-мандрівника, дослідника пам'яток культурної спадщини народів Далекого Сходу (Китаю, Монголії) та Центральної Азії (Тибету), академіка ВУАН П.К. Козлова (1863–1935). Простежено його наукове турне Москва–Одеса–Київ–Москва, найбільшими науковими та культурними містами України, з метою популяризації наукових знань, отриманих вченим у науково-дослідних експедиціях країнами Далекого Сходу та Центральної Азії. Розкриваються основні віхи наукової біографії вченого. Уточнюються біографічні дані, висвітлюються його творчі контакти з Всеукраїнською академією наук та розглядається процедура обрання його академіком ВУАН по кафедрі географії.