Кальницький козацький полк в Національно-визвольній війні 1648–1657 рр. - Казьмирчук, Г.; Казьмирчук, М. (Краєзнавство, 2019)
У статті аналізується діяльність та висвітлюється формування, кількісний склад та бойовий шлях Кальницького козацького полку періоду Національно-визвольної війни 1648–1657 рр., що тісно пов'язано з історією нинішнього села Кальника. Спираючись на архівні та опубліковані джерела, спростовуються міфи та встановлюється історична правда щодо функціонування Кальницького козацького полку, який, безперечно, відіграв важливу роль у військових кампаніях, політичних перипетіях та державотворчих процесах за часів гетьманування Богдана Хмельницького.